Да Знаеш Как

Tashev-Galving

Поставка за обувки с Божидар Георгиев - Бобо

Защо казах, че ще бъде танцувално, ще разберете малко по-късно. А днешната задача е свързана с обработка на дърво. Затова ще ни трябват инструменти. 
Когато сте решили да направите малки подобрения в обзавеждането на дома или работилницата, е важно да знаете какъв вид дървесина ще използвате и кои са най-подходящите инструменти и консумативи за тази работа. ...

Електрическа инсталация със Светлозар Петров - Заро

Ето ни отново в работилницата, но вече сме се подготвили за нашата работа днес с необходимите електроинструменти на Книпекс.
Днес ще направим едно мини ел табло и мини електроинсталация с контакт, ключ и крушка. То истинската електро инсталация какво е - много контакти, много ключове  и много крушки.
Какво му трябва на човек, когато се е заел с такава задача? ...

Масичка за мачове с Георги Филипов

Настанявайте се удобно на диваните, пък ние днес ще ви покажем как да си направите помощна масичка. Да има къде да си слагате чашата и бутилката, докато гледате някой мач от световното или пък напрегната партия тенис от големия шлем, удобно разположени на дивана или фотьойла, За да я направим ще ни помага един човек с мноого опит, ама в една друга област. Той е журналист, винаги ...

Изработка на футболна врата с Предраг Пажин

Знаете ли какъв е размерът на футболната врата? Питам, защото всички българи сме много вещи по всички футболни въпроси и надали някой ще се затрудни да отговори на този въпрос. Пък и днес ще бъдем на футболна тема.
Преди предаването се хванахме на бас с моя гост, който ще ви представя малко по-късно, че от 10 удара във вратата, аз ще му вкарам поне 5, а той на мен поне 7.

Компютърджия в работилницата с Константин Кънев (NoThx)

Знаете, че аз често обичам да се шегувам с днешната младеж и особено с компютърджиите. С напредъка на техниката , все повече неща се правят пред екран, седнали на стол и то в най-добрия случай. Понякога легнали на диван. Пред екран работят, пред екран почиват, пред екран се срещат, всичко пред екран. Не може така! Аз казвам стига! Човек трябва да работи и с ръцете си в този живот. Да ...

Как се прави нож с Огнян Цонков

Мислих, мислих и реших - ще му подаря нож. Казват, че нож не се подарява на приятел, защото острието ще разреже добрите отношения.  Друго поверие казва, че подарявайки нож все едно подаряваш смърт, тъй като в древността ножът или мечът са били най-смъртоносните оръжия.  И за да измамят съдбата, тези, които получавали ножа го откупували с монета от бял метал. И така ...

Изграждане на СОТ система

Здравейте отново. В едно от предишните предавания ви показахме как да повишите сигурността на вашия дом, като монтирате допълнителна двустранна брава върху старата, но здрава врата. Днес ще си говорим за следващото ниво на защита на дома ни, а именно сигнално охранителната техника или на кратко СОТ.
И защо това сложно наименование, на колата как е просто аларма?

Поставка за телефон с Гергана Стоянова

Подготвили сме се с всичко необходимо за изработката на стойката за телефона. Като гледам тази дъска, от нея ще направим няколко поставки. По един сряз с циркуляра и готово. Но най-интересното предстои. Защото е време да поканим нашата гостенка. Първата жена, която се престраши да застане пред масата с инструментите. 
Отворете широко очи, за да посрещнем актрисата, ...

Рязане на плочки с машина за водно рязане

Рано или късно, колкото и да отлагате, един хубав ден отстъпвате пред молбите и заканите на жена ви и …. идва момент за ремонт. 
То едно време ремонтът си беше направо песен - изтъркаляш едно мече по тавана, залепиш едни тапети и си готов.
Сега - първо да смениш дограмата, после навсякъде плочки на пода да сложиш, банята да изринеш и  нови плочки да ...

Как се прави електрическа китара с Калин Белчев

Днес ще си  говорим за един от най-често използваните музикални инструменти. Не само ще си говорим но и ще го направим. 
През 50-те и 60-те години този инструмент се използва в най-различни стилове - поп, рок, джаз, блус.
Навярно някои се досетиха, че става дума за електрическата ...

Рицар без броня лепи плочки с Олег Ковачев

Рицар без броня. Това словосъчетание е познато сигурно на почти всички българи от малко по-старото “вече” поколение. Сещаме се за малкото момче - главен герой от едноименния филм. Той прави един бляскав дебют едва на 9 години и колелото се завърта. Сега той е известен оператор, сценарист и режисьор. Има много престижни награди и е създател на детско АРТстудио ...

Акумулаторен миксер и инструменти за лепене на плочки

Ето, че отново сме в сезона на ремонтите. А кое е най-ремонтираното помещение? Банята! Скоро ще бръмнат ъглошлайфите с един напевен глас от всеки балкон.
Еми то там се режат плочки най-приятно. Ако не излезеш на всеослушание да стържеш в неделя на обяд не е ...

Водопровод с прес фитинги с Николай Марков

Много ми се иска да ви споделя някои тънкости от работата с гъвкави тръби. Но те тънкостите се учат с работа. Аз колко водопровода с прес фитинги да съм направил?
Виж Ники, Ники е друга работа. Колко километра тръби са минали през ръцете му. Не знам. Но дали той знае? Ще разберем от него самият, защото днес на гости ще ми е Николай Марков от PipeLife, още известен като Лудия ...

Маркучи, бързи връзки и аксесоари за поливане на Gardena

Дойде вече лято и някак си човек се настройва по-лежерно. На вас не ви липсват моментите на раздумка със съседите, когато някой отвори капака на автомобила..
Разговорите се за ремъци,  накладки…
Пък после вземете една кофа и измиете колата и тя светва като нова. То, както казваше един съсед - не е важно как ще я измиеш, важно е как ще я избършеш. 

Къщичка за птици с Божидар Емануилов

Днес на гости ни е един човек виновник за много благотворителни и доброволчески инициативи в централната част на София и не само. Основател на фондацията с нестопанска цел За Оборище и учредител на Фондация КОРЕН. Днес на гости ни е Божидар Емануилов! Преди известно време в социалните мрежи се вдигна доста шум около едни дървени къщички.
Кои сте вие и защо ги ...

Дюбели на DuoPower на Fischer

Набелязал съм в сайта на Ташев-Галвинг 3 вида дюбели на Фишер. Универсалните DuoPower, DuoTec за кухини и DuoSeal за мокри помещения.
Отивам на щанда за крепежни елементи , за да ги видя на място. Взел съм 3 вида универсални дюбели. Да отиваме да видим как се преодолява ...

Makita

Сглобяема къща - какви инструменти?

Един братовчед на жена ми скоро ни беше  на гости. Преди две години си купил празно място във вилната зона на едно село в планината. Цяла година правил проучвания с какво да си построи къщичка, която да му бъде като втори дом. Абе с  една дума - вила.
Той си е парче майстор, много добър дърводелец. Та след като прекарал цяла година в размишления, гледал в Мисия Моят ...

Акумулаторни верижни триони Makita

Подрязването на клоните и поддръжката на храстите в двора може да се превърне в удоволствие. Днес съм тук, за да разгледам акумулаторните инструменти за рязане на клони.

Гледах в сайта на Ташев Галвинг няколко модела акумулаторни триони на Макита.
Ще отида да ги разгледам на живо. Тях мога да ги пробвам и вътре в магазина, че с бензиновите трудно. За ...

Акумулаторна косачка, тример и въздухонадувка Makita

Ако го водехме този разговор преди 10 години, нямаше да има никакви спорове кое е по-добро. Бензиновите косачки осигуряваха мощност,за която електрическите  не можеха въобще да си помислят.
Днес обаче положението е мнооого по-различно. Не само електрическите, но и акумулаторните косачки, тримери и други машини и инструменти изпълняват без проблеми своите задачи. ...

Bosch

Монтаж на стойка за телевизор без прах

Аз пък онзи ден бях на гости на тъщата. 
Купила си нов телевизор и ме помоли да го закача на стената в трапезарията над шкафа. Купила си и стойка, така че аз веднага се захванах.
Въоръжен с подходящи свредла един винтоверт също ще се справи с пробиването на тухлената стена.
Отивам на щанда на Бош, за да купя перфоратор, пък да видим с  какво още ще си ...

Рязане на плочки без прах

Както се казва и в едно друго предаване, помещението, което се ремонтира най-често е банята.
Та затова днес пак ще подхвана темата за плочките. Ще режем по-нестандартно и ще пробиваме по-успешно.
Рязането и пробиването на плочки е деликатна работа. Пък и те плочките все ще се счупят в най-неподходящия момент. За да се справим с това, ще ни трябват малко умения и ...

Къщичка за птици с Божидар Емануилов

Днес на гости ни е един човек виновник за много благотворителни и доброволчески инициативи в централната част на София и не само. Основател на фондацията с нестопанска цел За Оборище и учредител на Фондация КОРЕН. Днес на гости ни е Божидар Емануилов! Преди известно време в социалните мрежи се вдигна доста шум около едни дървени къщички.
Кои сте вие и защо ги ...

Монтаж на дограма - инструменти и съвети

Та решил съм аз да ъпгрейдна старата дървена дограма с нова PVC. Избрах профил, стъклопакет, обков. Поръчах я и всичко е точно. Произведоха дограмата и като дойде време за монтаж … 
… ми то нямало дати… колегите били много заети … вашето обаждане е важно за нас …
Аз им казах, така ли? Я си ми дай дограмата, аз ще си монтирам сам. Голяма ...

Жираф за шлайфане

На тази мостра имаме имаме шпакловани фуги и рапидки, но както ви казах по-рано. По-важно е, не как ще шпакловаш, а как ще го изшкуриш. И на най-добрите картонаджии им призлява като дойде този момент. Шкурки, прахоляци, търкане… Аз обаче съм хитър и съм се подготвил с жираф на Bosch. Не, не жираф…..,а ...

Предстенна обшивка с инструментите на Bosch

Сигурен съм, че много хора ще се пробват да си направят една предстенка. Не е много сложно. Но знаете ли, без подходящи инструменти - по-добре не се захващайте. Ще ви се скъсат нервите.
Днес съм в магазина на Ташев Галвинг и ще взема няколко инструмента за работа с ...

Stanley

Ръчни инструменти за гипскартон

Гипсокартонът, с всички свои разновидности, е наистина универсален материал и може да се използва в толкова много ситуации. Дали ще правите предстенна обшивка, за да се възползвате от възможността да сложите и топлоизолационен материал, или да изградите стената пред вградената конструкция за тоалетната в банята - можете да се справите и сами. Вярно е, че липсата на знания за ...

HiKOKI

Изграждане на СОТ система

Здравейте отново. В едно от предишните предавания ви показахме как да повишите сигурността на вашия дом, като монтирате допълнителна двустранна брава върху старата, но здрава врата. Днес ще си говорим за следващото ниво на защита на дома ни, а именно сигнално охранителната техника или на кратко СОТ.
И защо това сложно наименование, на колата как е просто аларма?

Предимства на безчетковите инструменти

Ще посетим сервиза на Ташев-Галвинг, където ще говорим с Николай Плугаров. Ще получим ценна информация за предимствата на безчетковите интрументи от първа ...

Безчеткови инструменти - какви предимства имат?

Безчетковите инструменти имат много предимства. Безчековите инструменти има с кабел и батерия, но приложението им е по-различно и имат малко по-различен принцип на работа и управление.
В това видео ще разбере с какво безчетковия винтоверт, перфоратор, ъглошлайф или циркуляр е по-добър от четковия им ...

Как да правилно да използваме и поддържаме нашите режещи инструменти

Кои са най-често срещаните грешки при експлоатацията на режещите машини като циркуляр, зеге и саблен трион. Николай от сервиза на Ташев-Галвинг ще ни даде ценни съвети как да работим и как да поддържаме нашите ...

Как да поддържаме перфоратора си?

Николай от сервиза на Ташев-Галвинг ще ни разкаже как правилно да експлоатираме нашите инструменти и по специално перфоратора.
Какво го поврежда и какви са най-честите грешки при употребата ...

Какво са MultiVolt инструменти и батерии?

Това, което издига литиево йонните батерии още едно ниво нагоре е системата MultiVolt. Как работи ...

Инструменти с кабел или акумулаторни?

Когато времето е от съществено значение, свързан с кабел инструмент, позволява на потребителя да продължи работата си, без да се нуждае от почивка.
Безжичните акумулаторни електроинструменти от своя страна са чудесна опция, тъй като позволяват максимална свобода по време на работа. Но тези инструменти са с много различни характеристики, така че е важно да проучите ...

Оберфреза

Безопасността при работа с оберфрезата е на първо място. 
Фрезерът се върти със скорост между 8 000 и 20 000 оборота в минута. При неправилно рязане, откатът и липсата на контрол  биха могли да причинят нежелани последствия. Затова детайлът трябва да е фиксиран стабилно към работната повърхност, или оберфрезата да е монтирана на специална работна маса.
При ...

Битове и накрайници - какво трябва да знаем?

Големите комплекти с накрайници са винаги добра идея, особено за хоум геймърите. Важното е да следите за износване. Ако някой  бит се износи, това означава, че го ползва много по-често от останалите. Вземете си висок клас накрайник от същия вид и размер и го подменете, за да ви служи по-дълго време. 
Ако ползвате ударен винтоверт, добре е да е имате усилени или ...

Машини за шлайфане

Шлайф машините са предназначени главно за почистване на повърхности, било то дървени или метални, преди да бъдат лакирани или боядисани.
Можем да обобщим, че най-производителната машина е лентовия шлайф. С него се работи бързо, но и по трудно в сравнение с вибро шлайфа или ексцентричния шлайф. Той е с най-простра конструкция и затова е с по-лесна поддръжка и по-дълък ...

Осцилатор - един инструмент с много функции

Осцилаторът има много приложения и казват, че може да замени голяма част от другите инструменти. За мултифункционалния осцилатор има голямо разнообразие от приставки и ...

Как се работи с циркуляр

Ръчният циркуляр е машина, чиято основна задача е да задвижва диск, или по-точно да върти диск, който да осъществява рязането на различни материали. Както казахме и по-рано, основното му предназначение е да реже  дърво. Но със същия успех той може да реже и други материали. Всичко зависи от режещия диск. С циркуляра се реже праволинейно независимо какъв е материала, който ...

Как се работи със саблен трион

Ще говорим за сабления трион. Какви ножове има и какво трябва да знаем при работата ни със саблен трион? Този инструмент има изключително разнообразни приложения. От рязането на клони в градината до рязане на метал в работилницита.
Може да замести ръчната ножовка, затова понякога се нарича електриска ножовка. За сабления трион има голямо разнообразие от ножове за ...

Как да изберем перфоратор

Каква е разликата между перфоратор и бормашина? Защо перфораторът може да пробива бетон, а бормашината не? Какви са принципите им на работа?
Ще разбере какви за предимствата на безчетковите перфоратори с кабел. Какво да гледаме като избираме перфоратор? Какви характеристики имат перфораторите и как да изберем ...

Работа с оберфреза

Днес ще ви представя оберфрезата. Тя е инструмент с универсално приложение при обработка на дърво, МДФ, пластмаса. С нея се фрезоват канали за различните дърводелски сглобки, профили на различни детайли. Ако се огледате около вас със сигурност ще видите, че много от мебелите са обработени с фреза, за да им се придаде характерното заобляне. Но можем да кажем, че заслугата за ...

Винтоверт за гипскартон

Винтовертите за гипскартон са специализирани машини за завиване на винтове. Те имат специален съединител, който спира движението на накрайника, когато главата на винтоверта опре в гипскартона.
Винтоверти за гипскартон има с кабел или батерия. Друго, което ги отличава от стандартните винтоверти е високите обороти на ...

Безчетков винтоверт (brushless)

Винтовертите са едни от най-използваните инструменти. С него можем да завиваме, развиваме, пробиваме, шлайфаме и извършваме какви ли не други дейности. Иновацията при винтовертите са безчетковите инструменти.
Безчетковите двигатели на инструментите ни дават по-дълъг живот на машината, по-добър контрол, повече мощност на електродвигателя и повече работа с една ...

Ударен винтоверт

Този тип ударни завиващи инструменти имат ударна функция, която е доста по-различна от ударната функция на перфоратора. Когато ударния винтоверт достигне определено натоварване,  той започват да съхраняват енергия във въртеливото движение на един елемент в машината и след това от веднъж я освобождава под формата удар, който се предава към винта или болта. Използването ...

Как се работи с прободен трион (зеге)

Прободните триони, често наричани зеге, обаче са най-универсалният вид триони. С прободният трион се реже с голяма точност както по права, така и по крива линия.  
За по-сериозна работа ще ви трябва и по-мощен трион. При работа с прободния трион, от съществено значение е изборът на ножче.
Основните материали, които се режат с прободен трион са дърво, пластмаса, ...

Как се работи с ъглошлайф

На ъглошлайфа се възлагат големи надежди за вършенето на различна работа.  За да можете да го използвате ефективно и сигурно е добре да се запознаете с начина на работа и правилата за безопасност.

Да започнем с видовете дискове и другите консумативите към него. На ъглошлайфа могат да се монтират освен стандартните карбофлексни дискове за метал и неметал, ...

Инструменти под наем от Ташев-Галвинг

Наемането на качествени инструменти е добро решение, когато нямате постоянна нужда от конкретната машина.
Ташев-Галвинг предлагат голям набор от машини под наем. От професионални къртачи до машини с водно рязане на ...

Инструменти HITACHI - HiKOKI

Инж. Стефан Стефанов, мениджър продажби в Ташев-Галвинг, ще ни разкаже за електрическите инструменти с марката HITACHI, чието ново име е HiKOKI. 
Hitachi Koki произвежда много видове инструменти, включително резачки, тренировки, дървообработващи ...

Потапящ циркуляр HITACHI

Първо, с потапящия се циркуляр, който взехме под наем от Ташев Галвинг, ще скроим детайлите за краката на малката масичка.
Циркулярът е машина, с която се реже основно дървесен материал. Пернишките винкели се режат с друг инструмент, не с ...

Wolfcraft

Стойка за ъглошлайф

Ъглошлайфът е един инструмент, с който трябва да се работи изключително внимателно.
За основните правила за работа с него посетете сайта на ...

Водеща шина за циркуляр

Ето например шината за циркуляр става само за циркуляр, но затова пък с нея могат да се режат много тънки и прави, без никакви изкривявания ивици от дъски или друг материал, които по друг начин почти е невъзможно да се изрежат, защото в края винаги те се ...

Шаблон за пробиване на отвори

Аз миналата седмица си поръчах от сайта на Ташев Галвин и една друга джаджа, тъй като трябваше да монтирам аксесоари в една баня.
Не бях сигурен какъв е размерът на винтовете за аксесоарите, но шаблонът има няколко размера - от 4 до 10 мм, така че се ...

Пособия за редене на паркет

Сигурен съм, че много от вас са склонни да наредят сами ламинирания паркет  в стаята и хола. На пръв поглед всичко изглежда доста лесно. Сглобките при тези паркети позволяват лесното редене на паркетините. Но трудното идва при достигане на ъглите в стаите или до тръби, минаващи през ...

Слобяване с дибли

За едни други отвори се сетих, които без правилното приспособление и шаблон – няма уцелване. Става въпрос за сглобки с дибли. 
Все още  при сглобяване на рафтове или някоя етажерка се налага да използвате дибли, за да не се виждат ...

Работна маса за оберфреза и циркуляр Wolfcraft

На тази многофунционална маса на Wolfcraft ще монтирам първо циркуляра. Разполагането на инструмента от долната страна дава възможност за контролиране на детайла с две ...

Стойка за прободен трион(зеге)

За прободния трион също има отделна приставка. На нея той се монтира от долната страна и така рязането се обръща.
Приставката се състои от основа, върху която се монтира прободния трион и стяга за ...

Видове триони

Според предназначението и конструкцията могат да бъдат разграничени няколко основни вида ръчни триони.
Изборът на правилния трион е важен за добре свършената ...

Работна маса за оберфреза

За по-сигурна и безопасна работа е препоръчително оберфрезата да се монтира върху работна маса. 
Но както се казва, всичко се обръща наопаки, когато монтирате оберфрезата върху работна маса. Защото обръщайки оберфрезата с главата надолу, обръщате и посоката на движение на ...

Видове стеги

Конструкцията на стягата осигурява по-силно прискане на детайла като се разчита на здравината на напречния профил на шината на стягата и на подвижното рамо, между които се поставя детайла. Стегите са конструирани така, че напрежението върху подвижното рамо се предава на шината и така се осигурява здравото  притискане, без риск от изкривяване или счупване на подвижното ...

Водеща шина за циркуляр

Така наречената водеща шина е идеалното допълнение към ръчния циркуляр,  което решава тези проблеми. С нея може да се правят прецизни, прави и дълги срезове. Ако пък са много дълги, има възможност и за удължаване с допълнителна ...

Многофункционална работна маса

Към алуминиевия плот на многофункционалната маса могат да се монтират различни инструменти – прободен трион, оберфреза и разбира се ръчен циркуляр. 
Работната маса ни позволява да направляваме дейтала с две ръце докато работим и да го плъзкаме по направляваща шина. Работната маса се сгъва и не заема място в ...

Как се монтират первази

Рязането на первазите си има своите тънкости. Ако ъгълът на стената не е идеално прав, единственият начин да монтирате первазите правилно е с шаблон за монтаж на первази.
Шаблонът измерва ъгъла на стената и го пренася съвсем точно при рязането на ...

Монтаж на ламиниран паркет

Как се монтира ламиниран паркет? Ще ви покажем различни пособия и инструменти за мерене и рязане на ламиниран паркет, който значително улесняват работата.
Ще монтираме ламинирания паркет без прах, като използваме ножица за рязане на ...

Премахване на мухлясал силикон от мивка

Сега ще ви покажа как да отстраните мухлясалия силикон от мивката в банята със специалния инструмент за премахване на силикон на Wolfcraft. Санитарните силикон и съдържат в себе си антибактериални съставки, но с течение на времето тяхното действие отслабва. Всъщност не мухлясва самият силикон, а микроорганизмите се образуват около него и в малки шупли, в които са намерили ...

Шаблон за пробиване под ъгъл

Основният играч в този комплект е този шаблон на Wolfcraft, който има три скали, които определят как и къде да се дупчи с приложеното свредло.
В основата на всичко е дебелината на детайла, който ще дупчим. С този шаблон за пробиване под ъгъл правим отвори в дървените детайли и чрез винтове свързваме детайлите без видими сглобки.
Шаблонът за свързване ...

Collomix

Бъркалки и миксери Collomix

Използването правилните миксери и бъркалки са от изключително значение за качественото разбъркване на строителни смеси. Всяка строителна смес има бъркалка, която е най-подходяща за нейното разбъркване.
Станционарните миксери Collomix улесняват и ускоряват работата на големи обекти. Collomix е марка, която е тясно профилирана в производството на бъркалки и миксери за ...

Видове бъркалки за строителни смеси

Изборът на правилната бъркалка за различните смеси осигурява по-кратко време за разбъркване, смес без бучки и по-лесна работа на майстора.

Целта на смесването е да се получи напълно еднородна смес по най-лесния и най-бърз начин. Но различните смеси – сухи или течни, съдържат различни съставки и се държат по много различен начин при бъркане.

Затова ...

Rubi

Нивелираща система за плочки

През последните години много актуални станаха така наречените Нивелиращи системи за плочки. И това е така, защото с тяхната помощ всеки става майстор фаянсаджия. Плочките се подреждат равно, право, няма стърчащи краища, направо красота! Има всякакви системи, но преди малко тука в Ташев - Галвинг видях една на Руби. Състои се от дистанционер и нивелираща капачка. Поставяш ...

Рязане на плочки с машина за водно рязане

Рано или късно, колкото и да отлагате, един хубав ден отстъпвате пред молбите и заканите на жена ви и …. идва момент за ремонт. 
То едно време ремонтът си беше направо песен - изтъркаляш едно мече по тавана, залепиш едни тапети и си готов.
Сега - първо да смениш дограмата, после навсякъде плочки на пода да сложиш, банята да изринеш и  нови плочки да ...

Акумулаторен миксер и инструменти за лепене на плочки

Ето, че отново сме в сезона на ремонтите. А кое е най-ремонтираното помещение? Банята! Скоро ще бръмнат ъглошлайфите с един напевен глас от всеки балкон.
Еми то там се режат плочки най-приятно. Ако не излезеш на всеослушание да стържеш в неделя на обяд не е ...

Премахване на фуги с електрически шабър

Целта на фугиращата смес е да ограничи проникването на вода плод плочките и да придаде завършен вид на помещението.
Няма да говорим как се фугира и с какви инструменти, защото това сме го обяснявали в предишни предавания. 

Който е пропуснал и иска да знае как стават красиви фугите, да гледа в сайта  на предаването.

Ако сте решили да ...

Лепене на плочки с нивелираща система и готово лепило

Системите за нивелиране на плочки съвсем не са от вчера. Измислени са за улесняване на работата на майсторите по изравняването на настилката. А без такива системи е почти невъзможно да се получи настилка равна като тепсия. Особено когато се полагат голямоформатни плочи. Ще използваме и готово лепило заплочки, за да не ...

Машина за мокро рязане на плочки

Когато имаме нужда от прецизен сряз на плорките се използва машина с мокро рязане. При машината за рязане на плочки с мокро рязане се възползваме от предимствата на точнота рязане на диамантения диск, без да се задушаваме в праха, образуван от триенето му в керамиката. При рязането, дискът минава през ваничка с вода. Центробежната сила увлича един слой от водата и така ...

Боркорони за пробиване на плочки

При по-малки отвори, могат да се използва малки боркорни или свредла за пробиване на плочки. Когато размерите на отворите са по-големи се използват по-големи боркорони за пробиване на ...

Рязане на плочки - различни начини

Рязането на плочки не е лесна работа. За да постигнете резулта, който искате трябва да използвате правилната машина и правилния начин на работа.
Нека да започнем ръчната машина за рязане на плочки. Ако плочките са с по-голям размер, трябва да съобразите размера на машината, като имате предвид не само размера на самата плочка – широчина и дължина, но и диагонала ѝ,, ...

Лепене на плочки с нивелираща система

За да залепим плочки абсолютно равно, ще използваме система за нивелиране на плочките на Rubi. Системите за нивелиране на плочки се използват все по-често, тъй като плочите стават все по големи. Плочи с размери 20х120, 60х120см, вече са нещо стандартно и не стряскат ...

Steinel

Пистолети за горещ въздух

Какви видове пистолети за горещ въздух има? Какви са най-честите им приложения? Приставки и аксесоари за пистолети за горещ ...

Стопяеми лепила и пистолети

Как се използват стопяемите лепила и пистолети? Топлото лепене има много предимства, от които най-голямото е бързината. Със стопяемо лепило се лепят различни материали за много кратко време. Съществуват различни стопяеми патрони за различни приложения. Добрите пистолети за топло лепене развиват температура над 200 градуса, което е от значение за качествено ...

Сензори за движение и присъствие

Когато се каже сензор за за движение за контрол на осветлението, повечето от вас най-вероятно си представят такъв инфрачервен сезор (PIR).  
Това е пасивен сензор, който отчита излъчената топлина от топлокръвни животни и хора. Лещата фокусира излъчените инфрачервени лъчи и ги разпределя в така наречените контактни зони. За да сработи сензорът, той трябва да отчете ...

Kapro

Определяне на нивото при ремонт на апартамент

Един метър от готов под - едно от най-важните понятия при ремонт на апартамент. По всяко време на ремонта трябва да имате ясна представа къде се намира вашето ниво <<един метър готов под>> във всяка стая. Ще ви покажа как след основния ремонт нивото в цялото жилище да бъде на едно ниво, без никакви прагове и преходни лайсни. Определянето на това ниво ...

Трикове с ролетка

И така както си меря, се сетих да ви покажа няколко трика за правилно мерене с ролетка. 
Някой ще каже, какво толкова – ролетка, като ролетка – разпъваш и мериш. Но колко от вас знаят защо металната пластина в началото на всяка ролетка се движи? Вземете си ролетката и проверете. Ще се видите, че наистина се движи.
Проверихте ли? Движи се, ...